Älskade hallongrottor

Jag var uppe rätt sent igår och då blev jag lite rastlös, så kom jag på - varför inte göra lite småkakor att fylla glasburkarna med här hemma så det ser lite trevligare ut i köket, och självklart så jag kan äta upp dom!
Och jag  kommer alltid komma ihåg när vi gjorde hallongrottor på dagis när jag var liten. Ett kort suddigt minne kanske, men jag vet att alla vi flickor var så fashinerade när man tryckte hål i degen och fyllde dom med sylt och så smakade det så gott! Mmh, och dom jag gjorde blev verkligen inte sämre, fast jag bara hade jordgubbssylt :)




Hallongrottor 20st
150g smör
3/4 dl strösocker
1msk vaniljsocker (jag tog lite mer!)
1 nypa salt
200g vetemjöl/nästan 3,5dl
1 tsk bakpulver
ev. 1-2 msk kallt vatten
fast hallon elr. jorgubbssylt

1. vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
2. blanda bakpulvret i mjölet och arbeta ner det i smörblandningen så det blir som en smuldeg!
3. rulla degen till en längd och låt vila insvept i plastfolie i kylen 15-30min... om degen är för smul så tillsätt eventuellt 1-2 mks kallt vatten.
4. sätt ugnen på 175 grader.
5. dela degen i 20 delar och rulla ihop till bollar som du sedan trycker ett djupt hål i mitten på och fyller med den mest fasta delen av sylten(inga hela jordgubbar). man kan göra hålet med ett mjölat finger.
6. grädda i 12-14 min, sedan är det bara ut och låta dom vila, kanske över natten så sylten hinner fastna!

Barnpassning

Igår var det så dåligt väder, så jag stannade inne nästan hela dan med min lilla syssling(tror jag det blir), som också bor i malmö - nära och bra!!
Tog några fina foton på lilla Lea, det nedanför tycker jag var så sött, men det var alla ändå :)

Strange, boring ... and just annoying

Köpte en jättesöt klänning på HM idag och så visade sig att jag inte fick upp dragkedjan i ryggen eftersom fettet är i vägen haha :P konstigt nog aldrig min putmage som är i vägen utan min rygg, kanske ryggmuskler från tiden som ryttare haha!! aja nu får jag i alla fall sticka tillbaka och be kassörskan om en storlek större(38).
Jag tog dessutom en skön bild häromdagen

RSS 2.0