a place in the middle of the woods ii

Här kommer lite fler bilder från caf'et i skogen! 
Hon hade så härliga saker, saker där ute, kaffekvarn och kaffebryggare från gud vet när?!

I´m a slow drinker

Ooh, inget kvällskaffe för mig inte. Jag känner att jag behöver gömma mig under täcket tidigt ikväll. Och imorse så tog det så lång tid att dricka kaffet så jag fick värma upp det i micron... Därav märkena i kanten!
 
Godnatt

could espresso be more beautiful

I en espresso finner du otroligt många smaker, mer än i ett fint, franskt vin, alltså över 800 smakämnen.
Och för att förklara hur utvinningen av smakerna ser ut och hur det funkar så har jag två bilder som visar vilka färger smakerna har, och hur man ser det.
 
De två grundsmakerna är; SÖTMA - BESKHET
 
Sötman, har en väldigt mörk färg, och det är den som kommer först när du brygger en espresso. Och det är därför en ristretto är sötare(kortare) än en vanlig espresso.
- Jag kunde tagit en bättre första bild som är ännu mer mörkare, men ni får vad jag har för tillfället!
 
Beskheten, ser man komma fram med ett "tigermönster" med ljushet som tränger igenom sötmans mörka färg. och det är när beskheten/den ljusa färgen tar över helt som man drar espresson/stänger av den. Eftersom man då har en fin balans av smakerna.
 
Sedan skulle jag kunna förklara mer utförligt och gå in på olika bönor och vilken skillnad det kan vara på att få ut beskheten eller sötman från olika bönor, sorter och blandningar. Men det får vi ta en annan gång!
 
"Kom ihåg; Det börjar med sötman(första bilden) och efter tränger beskheten in(andra bilden)"
 

A place in middle of the woods - part I

När vi var upp i Yangtorp och kollade in templet, så blev vi så fikasugna så vi trallade ner för backen där vi parkerade bilen, och mitt i skogen bland träd och kohagar så hittar vi en underbar, gammal länga som har gjorts om till café/museum/butik. Och här hittar du gamla Hemmets Journal, riktigt gamla då! Jag kommer inte på vad jag ska skriva när det kommer till vad som fanns där. Så jag får nog dela upp dettainlägget och visa fler foton, i nästa!
 



 

we got a sweet offer

GÅ IN PÅ FOGAROLLIS FACEBOOK-SIDA OCH GILLA!
Då kan du ta del av dagens erbjudande - en stor cappuccino(45:-) till priset av en liten(25:-).
Gäller på fogarollibilen placerad utanför Lunds Universitet, Eden.
 

apples, falling from the sky

Snart är det försent, och i helgen är det Kiviks Äppelmarknad, så då blir det att träffa släkt och förhoppningsvis att göra egen äppelmos! 
 

just a need for caffeine nothing else

Jag behöver ta en kopp kaffe som piggar upp lite efter 1,5 timmes bussresa, och snart jobb. Men jag kan inte precis säga att det blev en god kopp, en Zoegas... Va inte besviken på mig.
 
Det kanske låter konstigt, men när man jobbar med kaffe så kan man bli lite trött på latte, macchiato osv. Och jag dricker helst bryggkaffe, inte Americano, bryggkaffe. Men sen ska det i sin tur smaka gott, vilket denna koppen Zoegas inte gjorde!

Yangtorp, a place for peace and theft?

Idag så bestämde vi oss för att ta en roadtrip ut till "mitt ute i ingen stans", för att kolla in templet som det har skrivits och snackats en del om på sistone. Det är ett bygge som gick i konkurs och har efter det plundrats och förfallit.
 
Läs mer här
 
Helt sjukt att se något så stort träda fram mellan träden, och med en väldigt konstig placering...
Jag fick en del bilder som visar hur stort stället är, och hur man bara har lämnat allt när man inte längre kunde bygga vidare. Men man ska vara där för att faktiskt förstå hur enorm byggnaden är.
Varför inte ta en dag och sticka ner dit och träda in i ett skånskt Kina för en stund?
 
Men jag hade nog skyndat på eftersom att bud på stället håller på att läggas nu i dagarna, så man får passa på!
 
- Miniatyrer nedanför - 
 
"Till och med lyset va på när man kollade in genom matsalen(syns i bildens bakgrund)."  
       
 
 

BB cream innovation

Nu har jag sett denna reklamen en gång för mycket så jag var tvungen att prova den. Den va förvånansvärt tjock när jag kände på den i affären. Jag har haft en liknande BB cream från Laura Key tror jag, och den var skön när man inte hade lust att sminka sig för mycket eller om jag skulle vara ute i solen så va den perfekt med SPF 15, precis som denna. Nu är det upp till test!
 
 
 

A taste of the westcoast and a glas of red

Nu har jag städat ut dom flesta skåpen och fixat så nu känner jag att man är värd ett glas rött och lite av mina nya favoritchips. Precis så här ska potatischips smaka, spröda och fint saltade.
 

I just wanna go somewhere away from here

Nu måste jag skriva ner lite så jag kommer ihåg att göra det. Jag har sånt otroligt dåligt minne och ovanpå det är jag lat. Men nu måste jag ringa och prata med min nya arbetsgivare och bestämma när jag ska skriva på kontrakt och vilka dagar som jag ska på kurser så att jag kan ta något extraknäck. Det finns lite extrajobb i Finland, kanske dra dit om datumen passa??
 

Don´t let this be a goodbye

Don't you worry, don't you worry child

See heaven's got a plan for you

Don't you worry, don't you worry now

 

 


Proactiv facialmask

Jag tar nu den sista klicken utav min ansiktsmask från proactive. Jag känner att något behövs nu när jag har en jobbig period med dålig hud... Hoppas hoppas på att det hjälper lite till imorgon i alla fall, eftersom det brukar lugna ner huden lite i alla fall. 
Jag är jättedålig på att lägge en jämn ansiktsmask!!

I´ve got this feeling of fall

Jag behövde göra av med några fina kantareller innan dom blev för gamla, så det fick bli en liten svamppaj till middag idag. och jag hade inte tillräckligt med kantareller så det fick bli svart trumpetsvamp som utfyllare. Och jag fuskade lite och köpte en färdig pajdeg, tyvärr, men gott blev det ändå!
 
 
Svamp och västerbottenostpaj
2 pers
 
1/2 Färdig pajdeg
 
Fyllning
2 ägg 
1 dl Creme fraiche
1-1,5 dl riven västerbottenost
1 näve Kantareller
1 näve Svart Trumpetsvamp
4 Charlottenlökar
Salt 
Peppar
 
Smöra formen lätt. 
Rulla ut pajdegen ut över formen, och förgrädda i 5 min på 150 grader - Det gör inget om botten glider ner till botten, för det gjorde det för mig då jag glömde täcka kanterna med folie. Den blir istället en krispig botten.
Ställ sedan ugnen på 220 grader.
Fräs ihop halverade charlottenlökar och svamp och smör eller olja.
Lägg ut svampen i pajformen.
Blanda ihop ägg, creme fraiche, osten och salta och peppra efter smak.
Häll äggstanningen över svampen, blanda, och jämna ut.
Ställ in i ugnen som är på 220 grader, och låt gräddas i 15-20 min. eller tills pajen fått en fin gyllenbrun färg
 
 
 

i don't know what this is but it's something

Jag var på starbucks när jag tog med min bror till malmö för shopping, annars är jag inte för att gå in dit. Dom har en ny, Ristretto bianco. Det är i princip en capuccino gjord på en kort espresso så den blir inte lika stark och den får en rund sötma i. Men inget speciellt, och jag dricker inte kaffe med så mycket mjölk i, så lillebrorn fick den då han inte lärt sig att dricka kaffe än :) och så tuggummi för att ta bort kaffesmaken efterråt!
 
 
 

Don´t change for anyone but yourself

Detta va det sista jag skulle slösa en del av lönen på, kunde inte riktigt låta bli. Jag skulle köpt västen men så fanns den knappt kvar och den ända storleken som fanns va XL, och jag skulle ha M, som konstigt nog var väldigt liten i storleken. Och sen så fanns dom i värgen vit, brun, vilket inte riktigt gick hem hos mig!
Me det fick bli jackan istället för västen då.
 
Zara 700:-

i'll go for black, and cheap

Hittade dessa fina sakerna i malmö på skopunkten för bara 149:-, jag kommer säkert få äckligt ont av dom men jag använder i pricip aldrig dom så, vafan, annars kan dom alltid stå på hyllan och vara fina!

Blueberry dream

Jag har aldrig smakat Amerikanska blåbär som jag har tyckt varit värst goda, dom har alltid varit utan någon speciell smak... Men dessa, ååh gud vad goda dom va! Synd jag inte köpte fler så man hade kunnat göra en Blueberrypie, jag får nöja mig med vaniljyoghurt till istället, inte så dumt ändå!


lungo, make it a lungo, a long one

Jag har börjat få fler beställningar av lungo, jag vet inte varför, men det är en låååång espresso. man låter den rinna i princip dubbelt så långt. Istället för en koncentrerad espresso blir det mer år Americano hållet, men starkare.
 
På italienska heter det Lungo, på franska heter det Café allongé.
 


the smell of the pine and deliciousness

Jag köpte lite kantareller när jag ändå gick förbi torget i Lund, och så fanns det lite champinjoner hemma så det stekte jag ihop med lite lök, salt och peppar. Till, hade jag västerbottenost som fick smält ovanpå svampen och vid sidan av gräslöksphiladelphia och rostat bröd. och självklart et glas rött till det, Mums!




know at least one of these


Wanna crumble my applepie?

Jag har inte vågat göra äppelpaj på sistone eftersom sist så smakade den gröt, men denna gången har jag bannemej översträffat mig själv. Jag gjorde en amerikansk äppelpaj som va supergod!
 
 
Flat American Applepie
 
Pajdeg
150 g kallt smör 
4 dl vetemjöl 
0.5 dl florsocker 
1 nypa salt 
1 ägg 
0.5 msk vatten 
 
Pensling:
1 ägg 
1 msk mjölk 
1 msk råsocker 
 
 
Fyllning:
7 små röda säsongsäpplen, med mycket syra!
1 st citron, saften 
50 g smör 
4 msk strösocker 
2 tsk mald kanel 
1 tsk malen ingefära 
 

Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt.

Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte, använd fingertopparna!

Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.

Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i åtta klyftor.

Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och blanda.

Stek äpplena i smör, strösocker, kanel och ingefära, fördelat över 2 omgångar, alt. 2 stekpannor. När äpplena är lite mjuka efter cirka 5 minuters stekning, rör om och låt dem svalna.

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.

Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra.

Lägg den större degbiten på ett väl mjölat bakbord och kavla ut till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock.

Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten.

Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel.

Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och rulla den undre degen och locket till fina kanter.

Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 25-30 minuter tills den är gyllene.

 



Cortado, my sweet cortado

Jag passade på att göra en underbar cortado när mina byxor va på tork ovanpå espressomaskinen... eftersom någon viss Josefin glömde att slänga byxorna i torktumlaren innan hon skulle till jobbet... men det löste sig!
 
Cortado
Det är en espresso med skummad mjölk, hälften av varje, så mer än en Macchiato men mindre än en Cappuccino, gott!

 
 

With a great day comes great things

Nu har ju jag en kollega som är mycket bättre på latteart än mig själv, och när han fick se kopparna jag hade köpt på Lagerhause så satte vi igång att göra latteart, och målet va 20 st blad i en rosetta, och tillslut efter många liter mjölk så nådde vi det! - Underbara koppar från Laugerhouse för bara 19:-, jag ska köpa 6st helvita till, vill kunna bjuda gäster kaffe ju, UNDERBART!


 

this is a serious thing... don't goof around!


Sitter på tåget och har inget att göra... borde nog tänka på saker att säga på intervjun i Malmö, eftersom den kommer vara på engelska... detta går nog bra...


I get up at five to drink tea?

Ännu en tidig morgon med jobb... jag steg upp kvart i fem och sprang till bussen, när det sen visar sig att jag kollat fel på tabellen så jag var faktiskt tio minuter tidig.... jaja, där fick man bort morgontröttheten.
 
-Nu, te!!

brainwashing myself with facialproducts...

Detta är ungefär hälften av vad jag men jag använder i princip detta, men ska fixa något som kompletterar cliniquen, något för akne. Och jag ska nog även slösa pengar på de stora förpackningarna. Sedan har jag kvar en scrubb från Proactive och en mjukgörande kräm som jag tycker är skön.

it tastes like clouds of sugar made from angels in heaven

Jag köpte sugarpaste sist jag var i danmark, på panduro, och det var inte alls samma sak som den man kan köpa på t.ex. Ica. skratta inte nu, för jag vet inte mycket denna underbara, ätliga lera. Men den smakade som den dyra och underbara fudgen som man kan köpa från de engelska knallarna på foodmarket eller vad det heter. Så om man betalar lite mer så får man väl bättre vara, det märktes i detta fallet. Ungefär 50 svenska kronor för ett litet paket med underbar Sugarpaste. köpte en i himmelsblått och en i vitt med smaken av vanilj!

Simplicity, just open those big beautiful green eyes

Inte den bästa frukosten, verkligen inte, men den var så god ju.... Men slängde den efter ungefär halva.... Det kändes i hjärtat, kära choklad! 



macchiato in my heart

Står utanför Lunds universitet.... underbart!!

It´s not everyday you get to celebrate your birthday

Idag så fyller min bror år, och gjorde lite förmiddagspannkakor(jag orkade inte stiga upp tidigt som planerat) till han och mig, så satte ett födelsedagsljus i. Men ska börja göra tårtan snart, men då blir det flera ljus i :)

RSS 2.0